Over Gloria

Gloria is de officiële supportersclub voor de KV Mechelen Dames, die uitkomen in eerste en tweede klasse. We zijn momenteel onze nieuwe site aan het uitbouwen, want ook in het seizoen 2019/20 willen we onze rood-gele Dames overal in het land steunen! We hopen iets moois klaar te hebben voor de eerste competitiewedstrijd op 24 augustus…

Gloria?

Een vrouwelijk woord dat toch winnaarsdrang uitstraalt – ideaal dus voor onze KV Mechelen Dames. Bovendien is het niet zo eenzijdig als bijvoorbeeld ‘Victoria’, want voor ons telt méér dan enkel de overwinning. We willen dat de speelsters ons trots maken, door de resultaten én de houding op en naast het veld. Goede katholieken onder u kennen bovendien vast ook ‘Ad majorem Dei gloriam’, een naam die goed past bij de katholieke origines van KV Mechelen. En laten we vooral niet vergeten dat ‘Glory, Glory <ploegnaam>’ ook een overbekende voetbalhymne is, die door Tottenham Hotspur, Leeds United, Manchester United en heel wat andere teams wordt gebruikt. Daarmee is de cirkel rond: Victorie, passie, Glorie.

Met Gloria (Damesafdeling KV Mechelen) blazen we de oude Damesafdeling nieuw leven in. In 1924 werd de “Damesafdeling: Na plicht, vermaak” opgericht als supportersafdeling exclusief voor vrouwen. Die afdeling kende een grote bloei tot de jaren 1950, maar raakte vanaf het voorzitterschap van Willy Dussart (en de groeiende acceptatie van vrouwen in andere supportersclubs) wat in verval. Exact 90 jaar na de oprichting van deze Damesafdeling komt daar dus verandering in: we zijn nu niet meer enkel voor vrouwelijke KV-supporters, maar steunen de vrouwelijke spelers van KVM. Nog steeds een Damesafdeling dus, maar toch net wat anders – vandaar ook de nieuwe naam.